Despre Lapis Lazuli: istoric, beneficii, proveniență

Pietrele… Cine nu le iubește măcar un pic? De diverse forme, mărimi și culori, acestea sunt răspândite în toată lumea. Ne bucură privirea, dar ne alină și sufletul și ne ghidează pe cărările neștiute ale vieții. Ei bine, despre una din aceste minunate pietre vă voi vorbi astăzi, cunoscută la noi în țară sub denumirea de Lapis Lazuli.

Lapis Lazuli este, dacă credeți într-o lume mistică, piatra cu cele mai multe și mai puternice proprietăți,sau dacă vreți, această piatră reprezintă simbolul lumii mistice.

Ce este piatra Lapis Lazuli?

Lapis Lazuli este o piatră de un albastru intens format dintr-un lazurit de un albastru intens, calcit alb tulbure, pirit strălucitor și alte minerale. Acest amestec deosebit de texturi îi conferă pietrei Lapis Lazuli aspectul său caracteristic.

Lapis Lazuli – piatră de naștere și semn zodiacal

Lapis Lazuli reprezintă piatra destinată în mod tradițional pentru luna decembrie și este considerată bijuteria pentru a șaptea și a noua aniversare a nunții. Aceasta este, de asemenea, piatra planetară pentru semnele zodiacale Balanță și Capricorn.

Piatra naturală a nașterii pentru septembrie este Safir, iar pentru decembrie este turcoaz dar, ca alternativă, oamenii au considerat că ar fi mult mai bună piatra Lapis Lazuli, deoarece aduce pace, onoare regală, putere, viziune și ca bonus este și un simbol universal al înțelepciunii și adevărului.

Istoria pietrei mistice Lapis Lazuli

Numită și piatra înțelepciunii, aceasta era foarte îndrăgită de egiptenii antici. Ca dovadă stau chiar picturile egiptenilor în care vom putea vedea această piatră prezentă în jurul tuturor regilor, reginelor, faraonilor și a zeităților. În acea perioadă, Lapis Lazuli nu era întrebuințat doar pentru realizarea de bijuterii, ci și pentru crearea de farduri și elixire.

În folclorul persan, precum și de-a lungul țărmurilor străvechi ale Americii de Sud, se spunea că această piatră reprezintă cerul înstelat, micșorat într-o bijuterie prețioasă și care se considera că ar deține toate cunoștințele despre univers. Budiștii au fost atrași și ei către această piatră, deoarece, aceștia considerau că energia ei moale de vindecare a deschis calea către pacea interioară.

Lapis Lazuli - efect de cer înstelat

Lapis Lazuli – efect de cer înstelat

Dacă vom trage puțin copertina și ne vom uita puțin în Evul Mediu, vom putea observa că inclusiv în acea perioadă Lapis Lazuli era extrem de îndrăgită. Ecaterina cea Mare, spre exemplu, era atât de îndrăgostită de această piatră și de culoarea ei mirifică, încât și-a vopsit întreaga cameră în nuanțele acestei pietre și a decorat-o cu obiecte de aceași culoare. Totodată, Michelangelo a măcinat aceste pietre până a obținut o pudră de pigment albastru, realizând astfel o nuanță izbitoare de albastru pe care o putem vedea chiar și în ziua de azi în Capela Sixtină.

Beneficiile pietrei Lapis Lazuli

Beneficiile fizice

Se spune că piatra Lapis Lazuli vă poate conecta atât inima cât și mintea, forțându-le astfel să creeze un flux bun de sânge și vă calmează emoțiile.

Persoanele care cred în proprietățile acestei pietre consideră că ea ar reprezenta un tratament excelent pentru problemele de piele, pentru problemele respiratorii, fiind chiar foarte bun pentru sistemul nervos care controlează tulburările cerebrale precum sindromul Asperger, autismul și deficitul de atenție.

Se crede că întărește sistemul imunitar, ajută sângele să circule normal și calmează zonele de inflamație. Curăță organele, timusul și măduva osoasă. Este, de asemenea, un tratament bun pentru femeile care suferă de dificultăți menstruale, crampe, dismenoree, rigiditate și lumbago.

Beneficiile spirituale

Sumerienii credeau că spiritul zeilor lor trăia în piatră, în timp ce egiptenii antici o vedeau ca pe un simbol al cerului nopții. Încă din cele mai vechi timpuri, Lapis Lazuli a fost asociat cu puterea și curajul, regalitatea și înțelepciunea, intelectul și adevărul.

Deoarece este o piatră care încurajează exprimarea de sine și vă invită să spuneți adevărul, se spune că acest lucru o face un instrument uimitor pentru a lega relații și a lega prietenii strânse cu cei care vă pot servi adevăratul eu. A fi capabili să ne spunem adevărul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a ridica vibrațiile sufletului nostru. Ne ajută să fim adevărați și puternici în propria noastră lumină, reducând astfel frustrarea și furia reținute și făcându-ne mai hotărâți în alegerea căilor care sunt potrivite pentru noi.

De unde provine piatra Lapis Lazuli?

Principala sursă mondială de pietre semiprețioase de Lapis Lazuli provine din provincia Badakhshan, aflată în nordul Afganistanului, și din Munții Pamir, din sudul Tadjikistanului. Aceștia câștigă milioane de dolari pe an, acestea devenind astfel principalele mine din întreaga lume. Acestea reprezintă practic cea mai mare sursă de pietre de înaltă calitate.

Următoarele cele mai mari zăcăminte se regăsesc în Chile, în Munții Anzi. Deși nu sunt atât de multe zăcăminte ca în Afganistan, pietrele Lapis Lazuli din Chile sunt cele mai răspândite în întreaga lume. Pietrele din Chile sunt dominate de calcit alb, cu o cantitate mai mică de lazurit albastru, făcându-le să aibă o nuanță mai puțin intensă decât cele din Afganistan.

Alte locuri din lume de unde se mai extrage piatra Lapis Lazuli, ce-i drept de calitate mult mai slabă decât cele extrase din Afganistan, se regăsesc în Lacul Baikal din Rusia, în minele comerciale din California și Colorado, precum și în Lacul Harbour și în Insula Baffin de Sud din Canada.

Așadar, ce părere aveți despre Lapis Lazuli? Vă place această piatră? Credeți în proprietățile ei mistice? Vă aștept cu păreri mai jos în comentarii sau pe pagina de facebook a blogului.

Până data viitoare, vă urez o perioadă învăluită în liniște, iubire și adevăr!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *